בעת אירוח משלחות מסין, מלבד החלק העסקי של הביקור, יש חשיבותי גם לכלול בלוח הזמנים זמן לסיור באתרים המפורסמים והיכרות עם התרבות המקומית. רבות דובר על ה"גוואן שי" בתרבות הסינית, על החשיבות של הקשרים האישיים לצורך עשיית עסקים, ולכן הוספת סיור לביקור, גם אם לא באה כדרישה, תוערך מאוד ע"י הצד הסיני.
הסינים המגיעים לארץ שמעו רבות על ישראל, על שלושת הדתות, המלחמות והחוכמה של העם היהודי. הסיור המודרך בסינית הינו האופציה לתת להם ללמוד על התרבות וההיסטוריה שלנו ולצאת עם הערכה גדולה יותר למדינת ישראל לעם היהודי ועל הדו קיום עם האזרחים הערבים ולצורך הצלחת המשימה יש חשיבות לליווי הקבוצה ע"י מומחה לנושא!
האם לקחת את הסינים לסיור ע"י עובדי החברה או לבחור במדריך תיירים?
לרוב התשובה הנה חד משמעית, לבחור במורה דרך דובר סינית לליווי הקבוצה!
בליווי משלחות מסין אין מקום לנסות לעגל פינות!
יש להראות את ההערכה שאנו מיחסים לחברי המשלחת ולתת להם את המיטב של הארץ בזמן הקצר שעומד לרשותם, וכל זאת ע"י מדריך טיולים דובר סינית, אשר מכיר את התרבות הסינית, ועולם המושגים אשר דרכו הם מפרשים את התרבות המערבית ואת הרקע הלא דתי ממנו הם מגיעים ו"המשקפיים" דרכם הם מביטים.
האם חשוב שנציג החברה יצטרף לסיור?
כנראה שלא, ואפילו די מיותר!
כל היום יתנהל בשפה הסינית, המארח כמתלווה לסיור ממש לא יבין כלום ובשלב מסוים די ישתעמם.
גם אם הרצון שלנו כמארחים אמיתי ואנו רוצים לתת כבוד למשלחת, להיות איתם ולספר להם באנגלית (שלרוב תובן בצורה בסיסית ביותר), התוצאה של שני הצדדים תהייה תסכול!
הצד הסיני יהנהן לרוב מתוך נימוס שהוא מקשיב ומבין, והמארח הישראלי ירגיש חוסר נעימות שהוא לא מצליח ל"לשבור את הקרח" עם האורחים.
אנו ממליצים שעובדי החברה ישמרו את האנרגיות לארוחת ערב משותפת עם הסינים שהינה חלק חשוב בביקור ליצירת הקשר החברי, ובה אין ממש צורך בשיחות מעמיקות, אלא ביכולת מרשימה לשתות משקאות חריפים ובמיוחד אלכוהול סיני (באי גיו) .
האם המתורגמן שהזמנתם עבור המשלחת יכול להדריך אותם?
הסינית היא שפה מורכבת, וכמה שהמתורגמן יהיה מקצועי בתחומו, לרוב יהיה חסר לו את עולם המושגים הקשור להדרכה, מה גם שבארץ החוק קובע שרק מורה דרך עם רישיון רשאי להדריך תיירים (ולא נרצה להיקלע למצב מביך שיתברר שהוא מדריך ללא רישיון) ומה גם שלרוב שכרו של מתורגמן מקצועי לסינית גבוה הרבה יותר משכרו של מורה דרך.
לסיכום, יש חשיבות לארגון סיור מודרך לאורחים באתרים החביבים על הסינים ע"י מורה דרך המכיר את התרבות הסינית ואת ההעדפות וההרגלים הקולינריים של הסינים.